Voorstellen

Mogen wij ons eerst even voorstellen.
Wij zijn Ron en Monique Batenburg Veuger en hebben elk ons hele leven diverse huisdieren gehad zoals; honden, katten, vogels, schildpadden, vissen, konijnen en kippen. Sinds juli 1997 hebben we onze eerste gezamenlijke huiskat in ons huis opgenomen.

Omdat het een pikzwart katertje betrof, en wij het katertje na een heerlijke maaltijd in een Surinaams Eethuisje hadden opgehaald, hebben wij het kitten/katertje Carel (†2014) genoemd, vernoemt zij het met een aanpassing, naar de eigenaar van dit gezellige en goede Surinaams Eethuisje genaamd “Het Luifeltje”. (Helaas bestaat het niet meer).

Carel / Anna
Thijs
Yet

Brittenvirus en onze eerste Britten.
Als je eenmaal gegrepen bent door het “Brittenvirus” heeft dat gevolgen. Een wens van Ron om ooit nog eens een blauwe Brits korthaar kat te krijgen, werd bewaarheid in juli 1998. Een blauwe Brits Korthaar kater uit de Groningse Cattery Panta Rhei zou het worden, maar niet alleen Panta Rhei’s Maurits (†2009) (roepnaam Thijs) maar ook zijn zusje uit hetzelfde nest een zwart Brits Korthaar poes Panta Rhei’s Marilène (†2011) (roepnaam Yet) kwam mee. Beide danken hun naam aan het huwelijk van het prinsenpaar dat in die tijd is gesloten.